left-triangleup-triangleright-triangleright-arrowdown-trianglemenu-thinright-pointerdown-arrowcross-thinleft-arrow
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte 2019aarsrapport.banenoreiendom.no aksepterer du denne bruken.
Les mer

De siste årene har vi solgt mer enn 2 500 boliger utviklet av oss eller et av de felleskontrollerte selskapene vi er deleier i. Ved knutepunkt landet rundt blir arealer som tidligere ble brukt til jernbanedrift, transformert til boligområder med leiligheter, byhus og rekkehus. Her presenteres noen av de største boligprosjektene:

Bjørvika i Oslo

Eierandel: 33 %

I regi av Oslo S Utvikling ble bolig- prosjektene Eufemias Hage med 145 leiligheter, Dronninglunden med 138 leiligheter og Eufemias Plass Vest med 114 leiligheter, ferdigstilt i 2019. Eufemias Plass Syd og Vannkunsten er under opp- føring. Her blir det 1 900 boliger når prosjektene er ferdigstilt.


Grefsen Stasjon i Oslo

Eierandel: 50 %

Sammen med JM Norge har vi transformert området siden 2011, og prosjektet består totalt av 19 boligblokker. 800 av de litt over 1000 leilighetene som utvikles, er overlevert til boligkundene. De to siste boligblokkene er i produksjon.


Sagabyen på Jessheim

Eierandel: 50 %

I regi av Jessheim Utvikling utvikler vi den nye bydelen Sagabyen. Når utbyggingen er ferdig, vil Sagabyen omfatte cirka 700 boliger. Til nå er 350 leiligheter, butikklokaler, servicelokaler og offentlige og halvprivate uterom, ferdigstilt.


Paradis Brygge i Stavanger

Eierandel: 50 %

Sammen med Kruse Smith Eiendom AS og K2 Bolig AS har vi ferdigstilt 60 leiligheter og i gang med byggingen av 80 nye. Prosjektet legger til rette for cirka 200 leiligheter totalt. I neste artikkel kan du lese mer om planene for hele Paradis- utbyggingen.


Bellevue Brygge i Fredrikstad

Eierandel: 100 %

Like ved stasjonen og ved bredden av Glomma ferdigstiller vi snart første byggetrinn med 116 leiligheter. Hele prosjektet omfatter cirka 400 leiligheter.


Proffen Hageby på Sundland i Drammen

Eierandel: 100 %

Første byggetrinn som omfatter 24 rekkehus og 16 leiligheter, er ferdigstilt og solgt. Salgsstart for andre byggetrinn blir etter planen våren 2020. Når hele prosjektet er ferdigstilt, vil Proffen Hageby bestå av cirka 800 boenheter.


I tillegg har vi en rekke pågående boligprosjekter i Trøndelag og Sør-Norge, hvorav flere nærmer seg byggestart. Vi starter snart å bygge her: Strømmen, Mysen, Skien, Stavanger, Hinna, Sandnes, Oslo, Langhus, Stabekk, Asker, Hvalstad, Drammen, Holmestrand, Ski, Hamar, Moss, Kongsvinger og Trondheim. De fleste prosjektene leder vi selv, men i noen tilfeller samarbeider vi med lokale aktører.


Se flere av våre prosjekter (.pdf)

Har du lest disse?

Året som gikk

Utvalgte høydepunkter i Bane NOR Eiendoms virksomhet fra januar til desember 2019.

Les mer

Fra godsområde til prestisjeprosjekt

I 2019 startet innflyttingen i boligprosjektet Paradis Brygge. Det nye knutepunktet Paradis, like sør for Stavanger sentrum, kan bidra til 15 000 flere kollektivreisende.

Les mer

Før sjarmøretappen

Bane NOR Eiendom ferdigstiller hvert år flere store, flotte og moderne bygg. Men mange år før de nye byggene kan feires med kake og oppmerksomhet, har et meget viktig, men usynlig arbeid pågått over lang tid.

Les mer