left-triangleup-triangleright-triangleright-arrowdown-trianglemenu-thinright-pointerdown-arrowcross-thinleft-arrow
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte 2019aarsrapport.banenoreiendom.no aksepterer du denne bruken.
Les mer

I 2019 engasjerte Bane NOR Eiendom for første gang to traineer. I 19 måneder får de prøve seg flere steder i organisasjonen, og kan vise seg å være fremtidens nøkkelansatte.

Tekst: Sissel Fantoft

Bane NORs trainee-program ble etablert for å rekruttere egne ansatte til fremtidige lederroller. Traineene i Bane NOR Eiendom gjennomfører utdanningsløpet «Prosjekt­ledelse».

– En trainee-ordning bidrar til en god og nødvendig dynamikk i en så stor organisasjon som vi er. Samtidig er det lite tilflyt av yngre i eiendomsbransjen, og det må vi bidra til å endre, sier HR-sjef Tine Wenner.

– Vår erfaring er at traineer etter 19 måneder med teori og praksis med en egen mentor og samlinger for kompetanseheving og erfaringsdeling, er i stand til og motiverte for å påta seg mye ansvar.


Dette er læring i praksis, en myk overgang fra skole til arbeidsliv.

Trainee Christian Støer i Bane NOR Eiendom

Lærevillige og engasjerte

Traineene i Bane NOR Eiendom har solid utdanningsbakgrunn. Christian Støer er jordskiftekandidat, en femårig utvidet mastergrad fra NMBU. Endre Lønne Hatlem har bachelor i geologi fra UiB og master i fysisk planlegging fra NTNU.

– De bringer med seg kompetanse som vi trenger, og det er inspirerende å se hvor lærevillige og engasjerte de er. Det gjør at vi får en mer positiv organisasjon som jeg er sikker på bidrar til bedre resultater, sier Wenner.

Støer og Hatlem begynte i Bane NOR ­Eiendom i august 2019. Etter et kurs sammen med de øvrige trainenee i Bane NOR, gjennom­­­­­fører de tre moduler i Bane NOR Eiendom, hvor de er innom både planlegging og produksjon i ulike divisjoner.

– Akkurat nå hjelper jeg prosjektleder på verkstedet på Grorud, og er involvert i to mindre vedlikeholdsprosjekter i Trondheim. Det er interessant å jobbe i grenselandet mellom eiendomsutvikling og samfunnsutvikling. Mange av Bane NOR Eiendoms tomter har sentral beliggenhet, og utviklingen av dem vil ha stor påvirkning på mange menneskers hverdag, sier Christian Støer.


Fakta

 Trainee-programmet utvikler nyutdannede med bachelor- eller mastergrad til fremtidige roller i Bane NOR.

 Det finnes fire ­utdanningsløp: Prosjektledelse, ­Prosjektere jernbaneteknikk, ­Teknologiendringsprosjekter og Drift og vedlikehold.

 Programmet varer i 19 måneder og består av teori, blant annet kurs i Bane NORs prosjektskole, og tre praksismoduler med planlegging, bygging og fordypning.

 Bane NOR fikk 21 nye traineer i 2019. To av disse er i Bane Nor Eiendom, i utdanningsløpet Prosjektledelse. Dette var første året Bane NOR Eiendom hadde egne traineer.


Mange muligheter

Å komme rett fra skolebenken til trainee-programmet, innebar at det var mye nytt å sette seg inn i.

– Nettopp derfor er trainee-programmet så bra. Det er en myk overgang fra skole til arbeidsliv. Vi får muligheten til å prøve oss flere steder og kan finne ut hva vi synes det er spennende å jobbe med. Dette er læring i praksis, sier Støer.

Felles kurs og samlinger gjør at han og Endre Lønne Hatlem har blitt godt kjent med de øvrige traineene i Bane NOR.

– Det sosiale nettverket tar vi med oss videre etter at trainee-perioden er avsluttet. Det gjør også at vi får god innsikt i resten av konsernet, sier han.

Traineene blir fast ansatt i Bane NOR når de begynner.

– Det gir en trygghet, og det finnes mange spennende muligheter både i Bane NOR ­Eiendom og i Bane NOR for øvrig. Jeg tror det er mye av årsaken til at disse trainee-stillingene er så attraktive, sier Christan Støer.

Har du lest disse?

Året som gikk

Utvalgte høydepunkter i Bane NOR Eiendoms virksomhet fra januar til desember 2019.

Les mer

De gode hjelperne på Oslo S

Midt i Norges største og travleste knutepunkt er det noen mennesker som ikke vet hvordan livet skal gå videre. Toril Kaupang og kollegene i «Sporet» på Oslo S er der for dem, og i 2019 ble samarbeidskontrakten mellom Bane NOR Eiendom og Kirkens Bymisjon fornyet.

Les mer

Vedlikehold i en ny tid

En ny togoperatør rullet i 2019 inn på norske skinner. Hva betyr det for verkstedene til Bane NOR Eiendom?

Les mer

Mer enn en stasjon

Den perfekte stasjonen skal være mer enn bare en stasjon. Men hva betyr det i praksis for de reisende? Vi sjekket på Lillestrøm stasjon, som har nesten alt.

Les mer

Knutepunkteksperten

Et helhetlig blikk, god utholdenhet og stor evne til å samarbeide. Det er noen av ­egenskapene som gjør Bane NOR Eiendom til en god knutepunktutvikler.

Les mer

Jakten på den perfekte leietaker

Bane NOR Eiendom har en spredt og variert portefølje av lokaler til utleie på stasjonene. Da gjelder det å finne de beste leietakerne, de som genererer inntekter, skaper liv på stasjonen og har et godt tilbud til de reisende.

Les mer