left-triangleup-triangleright-triangleright-arrowdown-trianglemenu-thinright-pointerdown-arrowcross-thinleft-arrow
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte 2019aarsrapport.banenoreiendom.no aksepterer du denne bruken.
Les mer

Q1

2019

Madison kjøpte Bygulvet i Bjørvika

Investeringsselskapet Madison kjøpte majoriteten av de kommersielle, publikumsrettede arealene på bygulvet i Bjørvika. Oslo S Utvikling AS som vi eier en tredjedel av, har utviklet en vesentlig del av disse arealene.

Q2

2019

Avtale om tomtesalg med Helse Sør-Øst

Vi inngikk avtale med Helse Sør-Øst om salg av en 52 500 kvadratmeter stor tomt på Brakerøya i Drammen/Lier. Helse Sør-Øst skal etablere et nytt sykehus her. Avtalen innebærer også at vi gjennom makeskifte, overtar et 10 700 kvadratmeter stort tomteareal i området. Dette arealet, sammen med vårt eksisterende tomteareal, gir oss en sammenhengende tomt med meget god beliggenhet.

Q3

2019

I mål med første byggetrinn i Fjordbyen Atrium

Vi ferdigstilte første byggetrinn i Fjordbyen Atrium i Vikersund. Boligprosjektet omfatter 46 leiligheter og cirka 2 000 kvadratmeter næringslokaler.

Q4

2019

Utleiesuksess i Drammen

Det nye kontorbygget vårt ved Drammen stasjon var nærmest fulltegnet, bare 6–7 prosent av lokalene var fortsatt ledige. De første leietakerne flytter inn ved ferdigstillelse i februar 2020.

Har du også lest disse?

Fra godsområde til prestisjeprosjekt

I 2019 startet innflyttingen i boligprosjektet Paradis Brygge. Det nye knutepunktet Paradis, like sør for Stavanger sentrum, kan bidra til 15 000 flere kollektivreisende.

Les mer

Knutepunkteksperten

Et helhetlig blikk, god utholdenhet og stor evne til å samarbeide. Det er noen av ­egenskapene som gjør Bane NOR Eiendom til en god knutepunktutvikler.

Les mer

Mer enn en stasjon

Den perfekte stasjonen skal være mer enn bare en stasjon. Men hva betyr det i praksis for de reisende? Vi sjekket på Lillestrøm stasjon, som har nesten alt.

Les mer

Vedlikehold i en ny tid

En ny togoperatør rullet i 2019 inn på norske skinner. Hva betyr det for verkstedene til Bane NOR Eiendom?

Les mer

De gode hjelperne på Oslo S

Midt i Norges største og travleste knutepunkt er det noen mennesker som ikke vet hvordan livet skal gå videre. Toril Kaupang og kollegene i «Sporet» på Oslo S er der for dem, og i 2019 ble samarbeidskontrakten mellom Bane NOR Eiendom og Kirkens Bymisjon fornyet.

Les mer

Jakten på den perfekte leietaker

Bane NOR Eiendom har en spredt og variert portefølje av lokaler til utleie på stasjonene. Da gjelder det å finne de beste leietakerne, de som genererer inntekter, skaper liv på stasjonen og har et godt tilbud til de reisende.

Les mer