left-triangleup-triangleright-triangleright-arrowdown-trianglemenu-thinright-pointerdown-arrowcross-thinleft-arrow
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte 2019aarsrapport.banenoreiendom.no aksepterer du denne bruken.
Les mer

Esther Maria Bjørneboe laget i 2019 et gigantisk oljemaleri på 10×10 meter til glassfasaden på Oslo S ved Flytogterminalen som en del av Bane NOR Eiendoms satsing «Rom for kunst».

– Bjørneboes bruk av farger og former er en kontrast til arkitekturen i glass og metall, men godt integrert i arkitekturen på Oslo S’ glassfasade. Verkets størrelse, bevegelse og dynamikk i fargepaletten skaper oppmerksomhet på stedet. Dessuten gjør lyssettingen fra baksiden at kunstverket endrer seg gjennom døgnet. På kveldstid lyser kunstverket og er gjennomskinnelig som et glassmaleri, mens på dagtid virker det tettere, nesten som et sceneteppe. Dette er med andre ord et kunstverk som har mange lag og lesning. Et verk som tåler å bli sett mange ganger, sier Vibeke Christensen, som er daglig leder i kulturbyrået Mesén og Bane NOR Eiendoms samarbeidspartner om kunst på stasjonene.– På Oslo S møter kunsten et stort og mangfoldig publikum. Det er «folk flest», turister og reisende. Oslo S må jo være en av de mest sette kunstarenaene i landet! Det er et helt annet publikum enn man for eksempel finner i et kunstgalleri, der folk bevisst har gått inn for å se kunst. På Oslo S kommer ikke folk for å se kunst, men de møter den likevel. Litt som en overraskelse.

Har du lest disse?

De gode hjelperne på Oslo S

Midt i Norges største og travleste knutepunkt er det noen mennesker som ikke vet hvordan livet skal gå videre. Toril Kaupang og kollegene i «Sporet» på Oslo S er der for dem, og i 2019 ble samarbeidskontrakten mellom Bane NOR Eiendom og Kirkens Bymisjon fornyet.

Les mer

Flere boligprosjekter enn noen gang

De siste årene har vi solgt mer enn 2 500 boliger utviklet av oss eller et av de felleskontrollerte selskapene vi er deleier i. Ved knutepunkt landet rundt blir arealer som tidligere ble brukt til jernbanedrift, transformert til boligområder med leiligheter, byhus og rekkehus.

Les mer

Fra godsområde til prestisjeprosjekt

I 2019 startet innflyttingen i boligprosjektet Paradis Brygge. Det nye knutepunktet Paradis, like sør for Stavanger sentrum, kan bidra til 15 000 flere kollektivreisende.

Les mer